Kiruna dag 2, Vinkelvägen och Triangelskolan

Vinkelvägen 6D och så 6C. Mormor och morfar bodde i 6D (ingången med vita och svarta schackrutor) och vi bodde senare i 6C. Kikar på trappan (det fanns ett räcke då) där jag flög på mage nerför höggravid med Tessan (nyårsafton 1979) efter att jag försökte rädda alla smällarna som låg i kartongen jag höll.

Triangelskolan, här gick jag en kort tid i ettan och som kuriosa hamnade jag tillsammans med samma klass när vi flyttade tillbaka till Kiruna och jag började i nian.

Mamma berättar om husen bakom, snett till höger om skolan, och när hon var ung.

Första lägenheten mamma bodde i när jag föddes och i gången till höger fanns en kiosk där man köpte karra som det heter i Kiruna.

Där låg handsk- och hattaffären

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.