På spaning på Gotland, Donners plats och andra sevärdigheter, Fornsalen, Kränku och Langska huset

(75 bilder)

Sista dagen och gisses vad vi hunnit se på 2,5 dygn utan att vara helt förvirrade av allt vi sett. Vi strosade genom Donners plats, förbi en hel del fina byggnader både med och utan namn på vägen till  Fornsalen där vi skulle kolla på deras utställning, om Fornsalen kan du läsa mer om på deras egen sida.

Fornsalen är Gotlands kulturhistoriska museum. Här kan du se igelkottsflickan från stenåldern, världsunika bildstenar, vikingatida silverskatter, kyrkoskulpturer, medeltida rustningar från den danska invasionen 1361 och mycket mer. Du kan lära mer om korallrevet som är basen för vår ö, följa människornas liv på ön genom 9 000 år och djupdyka i vår medeltida storhetstid.

och också äta lunch efter utställningen.

Efter lunchen tog vi oss mot den där affären jag aldrig hört talas om, Kränku, vi skulle handla lite teer till Anna. Hade vi haft tid att kika ordentligt så hade det varit kul för dom hade mycket fint därinne.

Vi avslutade Gotland med ett besök på Langska Huset där Tiina också bjöd på Saffranspannkaka så vi fick smaka med Gotländsk sylt (vad den nu heter har jag glömt, Tiina hjälp! Tiina hjälpte dom heter salmbär (gotländska blåbär). Den var supergod och jag äter gärna den igen och kommer också väldigt gärna på återbesök där, jag på alla platser vi faktiskt hunnit se med våra 2,5 dygn på oss.

Än en gång Tiina, tusen, tusen tack för att du gjorde vårt besök till Gotland till vad det blev, riktigt magiskt, händelserikt och roligt framför allt. Bilderna är bara ett urval av väldigt många bilder vi tog under vår vistelse.

 

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.