Kiruna dag 5, Abisko, Björkliden, Riksgränsen, Narvik och Abisko och KA´s barndomsvän

(163 bilder) På väg till Narvik men först stannar vi till i Abisko och hälsar på KA´s barndomsvän Nils-Olov i Abisko innan vi fortsätter mot Narvik. På returen kikar vi på Riksgränsen, KA vill så gärna se hans morbors verk om det går, dvs Sven Hörnells del i det som blev känt som Lapplandia, möta upp Nils-Olov i Björkliden och kika runt lite på KA´s och Nils-Olovs barndomsminnen och sedan till Nils-Olov och fru Barbro i Abisko.

Mycket vyer blev det iaf, försökte också få med mig lite vägskyltar.

Nils-Olov och KA, så fina och orangea båda 2. Så roligt.

Vyer och delsträckor på vägen, läs skyltarna 😉

Framme inne i Narvik får se om minnena är korrekta eller bara vilsna 😉

På väg tillbaks till Sverige, vi fick iaf med oss fiskekaker, uer, sjokade, kneip och loff. Saknade däremot knott, sunda, mandelstang och lite annat.

Krigsmonument på flera språk med fångnummer.

Nu kommit till Sverige

Riksgränsen men det verkade mer övergivet än bebott fast bebott är det även i det gröna huset som är det Sven Hörnell skapade en gång.

Vackra vyer och så Lapporten lite läckert fångat.

Möte med Nils-Olov i Björkliden och gissa vem som är så glad, jo älskade KA. Inger och jag minns vår barndoms städjobb just där i Björkliden och i ärlighetens namn var vi inte särskilt duktiga på att städa men skoj hade vi.

Nästan framme och så äntligen framme hos Nils-Olov och Barbro där vi får lite sightseeing, historia bakom vissa saker och goa och glada skratt. Vi fick en så god middag som dom lagat och vi njöt av sällskapet, maten och stämningen. Gubbarna kramades såklart och pratade minnen, tusen tack Nils-Olov och Barbro, det var underbart. På återseende. PS, tom hutten var god. DS

 

Regnbåge på vägen (går ff inte att vrida korten 🙁 )

Så till slut då, konsekvensen av dom där förbenade myggdjävlarna i Nikkaluokta gav en allergichock så det bidde akuten och Betapred. Läkaren ansåg rosfeber och skrev ut penicillin, tack och lov att sköterskan förstod bättre och jag gjorde det och vägrade hämta ut penicillinet och fortsatte med dubbla doser allegimediciner samt Betapredden. Det sprängde och kändes som det kokade på högerbenets insida och tjockt var det fast det syns inte särskilt bra på korten. Däremot skillnad på högerben och vänsterbenets insida.

 

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.